Aspergeroutes Noord- en Midden-Limburg

Asperge fietsroutesNoord- en Midden-Limburg

Fietsen langs het witte goud in Limburg

Zeg je asperges, dan zeg je Limburg en zeg je Limburg, dan zeg je asperges. Noord- en Midden-Limburg is dé aspergeregio van Nederland. En daar zijn we hier maar wát trots op! De Limburgse aspergeboeren laten je dan ook graag kennismaken het witte goud. Op deze pagina vind je een aantal mooie fietstochten die je, in het seizoen, langs de vele Limburgse aspergevelden brengt. Stop onderweg bij een knus boerderijwinkeltje en koop alvast wat heerlijke verse asperges. Niet alleen in het seizoen, maar ook daarbuiten zijn deze routes absoluut de moeite waard om te fietsen.

Asperges fietsroute Venray

De 37 km lange fietsroute voert langs de aspergevelden en fruittelers van Venray. Deze fietsroute Asperges en vers Fruit is het hele jaar door aantrekkelijk, maar tijdens het aspergeseizoen is hij heel bijzonder. Op deze route passeer je verschillende aspergevelden en boomgaarden/boerderijen waar je het witte goud vers van de grond kunt kopen.

kistje asperges op het veld

Aspergeroute Peel en Maas

Fiets langs aspergevelden, boerderijen en horecagelegenheden om de koningin onder de groente, de asperge, beter te leren kennen. Startpunt van de Aspergeroute Peel en Maas is knooppunt 25 in Helden. Ook het Kerkeböske, Steekmuseum Peel en Maas en Aspergedorp Grubbenvorst liggen op de route. Fiets, kijk en vooral; proef! Lengte van de route is 34 km.

Asperges te koop

Aspergetocht Roermond en de Meinweg 

Deze knooppunten fietsroute Aspergetocht Roermond en de Meinweg laat je al het moois van Midden-Limburg zien. Je rijdt door een afwisselend landschap van kronkelende beekjes, uitgestrekte bossen en idyllische plaatsjes. Je  passeert  Nationaal Park de Meinweg, en fietst via  rivier de Roer naar Sint Odiliënberg met haar eeuwenoude basiliek. Deze route is het hele jaar erg mooi, maar extra interessant in voorjaar vanwege de aspergevelden. Lengte: 47,1 km. Puur genieten!  

Aspergevelden

Asperge fietstocht Leudal

Lengte: 48 km. De fietstocht Aspergeroute Leudal brengt je langs de bekende 'Asperges te koop' borden, verkooppunten en aspergevelden. Breng zeker een bezoek aan Asperge boerderij Oppe Haes, Eind 4, die je na +/- 250 meter passeert na knooppunt 49 op de Sint Elisabethdreef.   Ook buiten het aspergeseizoen kan deze route prima gefietst worden, dankzij een afwisseling van open landschap, langs water (kanaal) en bossen.

Aspergevelden Leudal

Asperge fietstocht Stramproy-Leudal

Lengte: 41 Km. In het voorjaar kun je langs de fietsroute  Stramproy-Leudal genieten van mooie aspergevelden.Deze route start op het Krekelbergplein te Neeritter richting knooppunt 25,Bosstraat, en gaat richting natuurgebied Heioord. Geniet van de bosrijke omgeving, de akkervelden en de vele molens die je passeert. Onderweg passeer je verschillende horecagelegenheden waar je een pauze kunt in lassen.

Asperge oogst