icon/category/eten&drinken

Restaurant

Buitenterras

Hofferkeukens aanzicht
Hofferkeukens
Gerecht Hofferkeukens
Restaurant Hofferkeukens
Terras Hofferkeukens

Restaurant Hofferkeukens

In de schaduw van de majestueuze abdijkerk, in het hart van het ‘witte stadje’ geniet je bij Hofferkeukens van fine dining, lunch of een lekker drankje in het restaurant of op het mooie, rustige terras. 

Restaurant Hofferkeukens is gesitueerd in het voormalig keukengebouw van het pal...

Restaurant Hofferkeukens is gesitueerd in het voormalig keukengebouw van het paleiscomplex van de vorstin-abdis en haar hofhouding.  De hofferkeukens dankt zijn naam aan de functie van het gebouw. Dit pand was de originele hofkeuken van het paleis welke vroeger in Thorn gestaan heeft. Naast de Abijkerk is dit een van de laatste overgebleven stukjes van de rijke hoog adelijke historie van Thorn.

Maria Cunegonda van Saksen, vorstin-abdis van Saksen en Thorn, was de laatste vorstin-abdis die in het paleis van Thorn verbleef. Omdat het paleis steeds groter groeide, was de keuken in het paleis niet meer toereikend en besloot Cunegonda van Saksen in 1784 een aparte hofkeuken te bouwen naast het paleis. Tijdens de Franse Revolutie werd het paleis afgebroken, maar de Hofkeuken bleef fier rechtopstaan en staat nu nog steeds symbool voor de hoog-adel die in Thorn verbleef.

Net als nu, speelde ook toen de muziek een belangrijke rol in Thorn. Maar ook bij de vorstin-abdissen die in Thorn verbleven. Bij binnenkomst in de Hofferkeukens wordt u vanzelf begroet door Regina Mignotti. Een echte ‘power-vrouw’ van die tijd, omdat zij de eerste vrouw was die haar eigen operahuis opende. Zij zong ook vaak met Maria Cunegonda van Saksen, die haar dan begeleide op de Clavesimbel.

Keuken, geschiedenis, hoog-adel, muziek en meer is getracht te vangen in het interieur van restaurant Hofferkeukens zodat jij, als gast,  je waant in dezelfde luxe, weelde en comfort als de vorstin-abdissen van toen.

Lees verder
Eigenschappen
Rolstoel toegankelijke locatie
Gratis WiFi bij bezoek
Buitenterras onoverdekt
rolstoel toegankelijk toilet
Oplaadmogelijkheid elektrische fiets

Contact et localisation

Restaurant Hofferkeukens
Hofstraat 12
6017 AK
Thorn
Ook op deze locatie

When

Dimanche: 12:00 - 22:00
Lundi: Closed
Mardi: Closed
Mercredi: 18:00 - 22:00
Jeudi: 18:00 - 22:00
Vendredi: 12:00 - 22:00
Samedi: 12:00 - 22:00

Op vrijdag, zaterdag en zondag wordt de lunch van 12:00 - 16:00 uur geserveerd. 
Diner wordt geserveerd vanaf 18:00 - 22:00 uur (laatste inloop mogelijk tot 20:00 uur).