Kasteeltuinen Arcen

Kasteeltuinen Arcen opentop 10 en 11 april - Testdagen

Pilot ''Testen voor Toegang''

Kasteeltuinen Arcen opent op uitnodiging van de ministeries OCW en VWS de poorten voor een pilot van twee testdagen. De dagen zijn enkel te bezoeken voor mensen die een ticket voor deze dagen gekocht hebben én een recente toegangstest kunnen tonen. Deze pilot heeft als doel om te bekijken hoe Nederland weer veilig diverse activiteiten kan organiseren met behulp van toegangstesten. Kasteeltuinen Arcen is een van de 10 erfgoedlocaties die deelnemen aan deze pilot.

Kasteeltuinen Arcen opent de deuren op 10 en 11 april

In april wordt verspreid over het land een aantal pilots gestart door ministeries van OCW en VWS in overleg met het Outbreak Management Team en met behulp van Stichting Open Nederland. De pilots hebben als doel om te bekijken hoe Nederland weer open kan voor sociale, culturele en sportieve evenementen met behulp van toegangstesten. Voorafgaand aan een bezoek aan een van de pilotactiviteiten dient de bezoeker een coronatest te ondergaan bij een vooraf aangewezen toegangsteststation. Om de techniek die men wil inzetten te testen en te bekijken hoe mensen hier mee omgaan is Kasteeltuinen Arcen samen met 10 andere erfgoedlocaties in Nederland gevraagd om deel te nemen aan de pilots. Kasteeltuinen Arcen opent op zaterdag 10 en zondag 11 april de poorten voor twee testdagen. Per dag zijn er 1.500 tickets beschikbaar waarvan een deel voor de seizoenkaarthouders van het park.

Aanmelden

Tickets dienen vooraf gekocht te worden via www.kasteeltuinen.nl/testdagen. De verkoop is reeds gestart. Om toegang te krijgen tot de testdagen in Kasteeltuinen Arcen is het noodzakelijk dat elke bezoeker zich binnen 40 uur voor aanvang laat testen. Ga naar www.testenvoortoegang.nl om een afspraak in te plannen. 

Let op: alleen testresultaten die ingepland zijn via Testen voor Toegang worden geaccepteerd om toegang te krijgen tot de testdagen in Kasteeltuinen Arcen. Dus uitslagen via zelftesten of GGD zijn niet van toepassing op deze testdagen in Kasteeltuinen Arcen.